Stichting Geen Drugs-Wel Leven houdt flyeractie in Diemen-Noord

Stichting Geen Drugs-Wel Leven houdt flyeractie in Diemen-Noord

Oktober 2020

Bij woningen in Diemen-Noord werden een flyer over lachgas en een boekje met feiten over drugs in de brievenbus gedaan. De stichting had voor Diemen-Noord gekozen op verzoek van een inwoner, vanwege overlast van lachgasgebruik in de buurt.

“Het is de stichting Geen Drugs-Wel Leven voornamelijk om eerlijke drugsvoorlichting te doen. Kern van de campagne is een lespakket met meerdere boekjes met feiten over de meest gebruikte drugs, waaronder marihuana, XTC, cocaïne, pijnstillers en nog meer. De lesmaterialen en boekjes kunnen gratis via de website worden besteld. Ook kan er via de stichting een lezing aangevraagd worden, door bijvoorbeeld een school”, aldus de stichting.

Tijdens de flyeractie van vandaag lag het accent op lachgas. De stichting maakt zich zorgen over recente berichten dat meer dan 60 jongeren in de afgelopen twee jaar een dwarslaesie hebben opgelopen na het gebruik van lachgas. “Lachgas werkt direct in op het zenuwstelsel” aldus een van de vrijwilligers. “Het is belangrijk om jongeren aan de voorkant gericht informatie te geven over de nadelige effecten. Als je over de juiste gegevens beschikt, kun je een verantwoorde beslissing nemen om dat ballonnetje wel of niet te nemen.”

Naast het verspreiden van boekjes is Geen Drugs-Wel Leven ook bij de politiek aan het lobbyen om drugsvoorlichting in groep 8 van de basisschool verplicht te stellen. Hierbij verwijst de stichting naar de resultaten in Zweden, waar na 25 jaar verplichte drugs-educatie een trendbreuk is ontstaan en de meerderheid van de jongeren drugs niet meer cool vindt. 

De flyeractie eindigde daarom bij basisschool de Noorderbreedte, waar het team een informatiepakket met een aantal flyers in de bus deed.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.