Boekjes

Download de PDF

20+ megabyte pdf boekje

Lees meer over drugscultuur, waarom nemen mensen drugs? Hoe werken drugs? Feiten over drugs zoals, cannabis, alcohol, XTC, cocaïne, heroïne, LSD en misbruik van voorgeschreven medicijnen.

Download de PDF

20+ megabyte pdf boekje

Wat is marihuana? Hoe gebruik je het? Wat is de achtergrond van marihuana en hasj? Wat zijn de gevolgen op korte en lange termijn? Waarom nemen mensen drugs?

Download de PDF

20+ megabyte pdf boekje

Wat zijn synthetische drugs? Zijn designer drugs gevaarlijk? Wat zijn benamingen voor synthetische drugs? Hoe ziet het eruit? Wat zijn “bath salts”? Waarom heet het zo?

Wat is alchohol? Is alcohol een drug? Wat is de invloed van alcohol op het lichaam? Wat is doorzakken of zuipen? Een korte geschiedenis van alcohol. 

Waarom dansen met XTC? Wat is XTC? Is het echt een liefdespil? Wat zijn gevolgen van XTC gebruik? Kan je er verslaafd aan raken?

Wat is cocaïne? Waarom is cocaïne zo verslavend? Wat zijn de gevolgen op korte termijn? Wat is de achtergrond van cocaïne? Wat zeggen dealers er over?

Wat is Crack Cocaïne? Waarom is crack cocaïne zo enorm verslavend? Kinderen: de meest onschuldige slachtoffers van crack cocaïne.

 

Wat is Methamfetamine? Hoe ziet Methamfetamine er uit? Waar wordt Meth van gemaakt? Hoe Methafetamine het leven van mensen beïnvloedt.

Hoe hebben inhaleermiddelen, zoals lachgas, invloed op de lichaam? Zijn inhaleermiddelen verslavend? Zijn inhaleermiddelen legaal?

Heroïne: wat is het? Gevolgen op de lange termijn. Waarschuwing: Zelfs 1 dosis heroïne kan iemand al op de weg naar verslaving zetten. Het nieuwe gezicht van Heroïne.

Wat is LSD? Wat zijn de risico’s van LSD? De kracht van LSD. LSD: een korte geschiedenis. Wat dealers je vertellen.

Wat is Ritalin? Waar wordt het aangetroffen? Hoe het probleem met Ritalin begint. Cocaïne voor “arme” mensen.

Wat zijn Pijnstillers? Begrijp waarom pijnstillers zo verslavend werken. Mentale & fysieke gevolgen van pijnstillers. Pijnstillers: een korte geschiedenis. 

Voorgeschreven medicatie: de gegevens die je niet kent. Soorten voorgeschreven medicijnen die misbruikt worden. Kalmerende middelen; gevolgen op lange termijn.