LSD als medicijn ?

Man taking LSD

LSD als medicijn ?

Ondanks het stigma rond LSD hebben sommige medici onderzocht of het een potentieel medicijn kan zijn voor bepaalde aandoeningen. Een van de meest veelbelovende toepassingen van LSD als medicijn is bij de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSS).


In een kleine studie uitgevoerd door het Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) in 2010, werd gevonden dat lsd de symptomen van PTSS aanzienlijk verminderde. De deelnemers meldden minder angst en verbeterde stemmingen na slechts twee sessies van LSD-geassisteerde psychotherapie.
Een andere toepassing van LSD als medicijn is bij de behandeling van depressie. In een studie gepubliceerd in het tijdschrift Lancet Psychiatry in 2021, ontdekten onderzoekers dat lage doses LSD een potentieel snelle en effectieve behandeling kunnen zijn voor depressie. De deelnemers meldden een significante verbetering van hun stemming en algeheel welzijn na slechts drie sessies LSD-geassisteerde psychotherapie.


Hoewel er veelbelovende resultaten zijn, zijn er ook risico’s verbonden aan het gebruik van LSD als medicijn. Een van de belangrijkste zorgen is dat LSD kan leiden tot psychotische episodes en paranoia.

Wij als Stichting: Geen Drugs Wel Leven, zien grote gevaren in dit “medicijn”.
De effecten zijn onvoorspelbaar en hangen af van: hoeveelheid, stemming van de persoon, persoonlijkheid en zijn omgeving.
Het grootste nadeel is dat de persoon niet in staat is om te bepalen wat werkelijkheid is, of dat het een LSD gewaarwording is.
Een “gemiddelde trip” duurt zo’n 12 uur, en dan voel je al snel de drang weer om het opnieuw te gaan gebruiken.


LSD bouwt zich op in het lichaamsvet, en creëert een soort van tolerantie voor de drug, en daardoor is de benodigde hoeveelheid ook groter om “hetzelfde” effect te krijgen.
Bijwerkingen: zware depressie, paniekaanvallen, psychose, flashbacks of herbeleving van een slechte trip, verlies van de grip op het leven.

Voor meer informatie:
Geendrugswelleven.nl
Tabblad boekjes

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.