Wat is cocaïne?

Wat is cocaïne (coke) verwijst naar een poeder en je hebt het in kristal vorm (crack*). De poeder wordt gewoonlijk verdund met stoffen zonder specifieke werking, zoals maïzena, talkpoeder en/of some wordt het ook wel vermengd met andere drugs, zoals bijvoorbeeld het spul dat men gebruikt voor plaatselijke verdovingen (“procaïne”) of met een drug die mensen energieniveau verhoogt, ze opgewonden maakt en met verlangen naar voedsel vermindert (“amfetamine”).

Cocaïne was in principe bedoeld als pijnstiller. Cocaïne is afkomstig van de cocaboom met zijn cocabladeren. Meestal wordt de poeder via de neus naar binnen gesnoven, waardoor het dus in het bloed terecht komt. Het kan ook geslikt worden en kan ook op het tandvlees gesmeerd worden waardoor het ook in het bloed terecht komt. Een andere snelle methode is het inhaleren van de rook of de damp ervan, wat een risico met zich meebrengt.

Wat is cocaïne? Waarom is cocaïne zo verslavend? Wat zijn de gevolgen op korte termijn? Wat is de achtergrond van cocaïne? Wat zeggen dealers er over?

Download de PDF

20+ megabyte pdf boekje